12
Dum, Mai

sursă foto: youtube.com

Eveniment

După mai multe sesizări primite pe adresa de facebook a redacției brasovtv.com în care angajații Bilka ne sesizau faptul că există focare de infecție cu virusul COVID-19 în interiorul firmei, reporterul brasovtv.com a verificat informația primită, la organele abilitate.

În sesizările primite ne era adus la cunoștință faptul că reprezentanții firmei nu opresc producția deși, zilnic, apar cazuri noi de infectări cu virusul COVID-19.

De asemenea, angajații se declară nemulțumiți de faptul că nu s-au efectuat teste în interiorul firmei iar cine a vrut să se testeze a trebuit să o facă din resursele financiare proprii. Totodată, șefii au mers pe încrederea angajaților, ca atunci când aceștia prezintă simptome specifice, să anunțe.

Deși s-au trimis solicitări la Prefectura Brașov, la DSP dar și la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a afla date oficiale cu privire la această situație, doar prefectul Brașovului, Cătălin Mihai Văsii a fost singurul care a răspuns solicitării noastre, acesta confirmând că a existat un focar însă a fost stins în data de 9 martie 2021.

Sub protecția anonimatului un angajat din interiorul firmei a declarat în exclusivitate pentru brasovtv.com: “A fost o situație cu cetățenii străini la începutul lunii februarie. 48 de persoane au fost izolate după ce doi angajați de cetățenie străină au fost declarați pozitivi. Unii dintre ei au fost internați la spital. 9 persoane, din interiorul firmei, sunt confirmate pozitiv în acest moment și sunt izolate”.

Pentru a ne lămuri dacă este mai gravă situația în interiorul firmei, sau nu, dacă există un număr mai mare de angajați confirmați cu virusul COVID-19 sau dacă situația este sub control în acest moment, așteptăm un punct de vedere oficial din partea reprezentanților firmei, așa cum le-am și solicitat să facă, însă până în acest moment nu am primit nici un răspuns. De asemenea, invitația de a explica cum s-au desfășurat anchetele epidemiologice în interiorul firmei rămâne deschisă și pentru reprezentanții DSP Brașov.

Bilka Brașov are în total 629 de angajați.

UPDATE:

După articolul postat de BRASOV TV, reprezentanții firmei BILKA au transmis un punct de vedere oficial cu privire la situația actuală a angajaților depistați pozitiv cu virusul COVID-19.

Vă redăm integral comunicatul acestora:

ncă de la începutul pandemiei s-au luat toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea virusului conform legilor în vigoare și recomandărilor autoritățile publice. Astfel, am intensificat perioadele de igienizare și dezinfecție, am pus la dispoziția tuturor angajaților dezinfectant, măști și se limitează accesul la maxim a persoanelor din exterior. De asemenea, s-au făcut pentru toți angajații instruiri de informare și conștientizare a situației actuale. Izolăm și testăm fiecare caz suspect și contact. Testarea angajaților s-a facut de-a lungul timpului atât de către DSP cât și din fonduri proprii. Valoarea testelor realizate de către companie se ridică la peste 60.000 lei.

Sunt măsuri care ne-au ajutat în această perioadă să nu avem o creștere a cazurilor în cadrul companiei. Astfel, la acest moment în cadrul companiei nu există un focar de infecție, lucru confirmat și de autorități și menționat în materialul publicat. Azi, din totalul celor 629 de angajați, avem 8 dintre ei confirmați și izolați și 5 contacți direcți ai celor confirmați, care de asemenea sunt izolați.

Monitorizăm cu deosebită atenție situația actuală determinată de noul coronavirus și tratăm cu maximă responsabilitate această perioadă specială, luând măsuri timpurii de protecție și prevenție pentru sănătatea tuturor clientilor, partenerilor și angajaților noștri. Încă de la începutul pandemiei am știut că doar respectarea regulilor cu strictețe ne vor permite să ne continuăm activitatea fără a pune pe nimeni în pericol. Suntem conștienți că de implicarea conducerii companiei și a fiecărui angajat, în respectarea normelor, depinde întreaga activitate a companiei și a celor peste 500 de distribuitori din țară care depind de producția Bilka. Este un lucru cu care nu ne permitem să ne jucăm. Prin urmare, activitățile fabricii se desfășoară permanent în deplină siguranță, și aplicăm în continuare, cu fermitate, toate măsurile de prevenție și protecție."

În continuare așteptăm și punctele de vedere ale reprezentanților DSP care întârzie să apară.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: