03
Vin, Mai

sursă video: I.P.J. Brașov

Eveniment

Polițiștii brașoveni continuă acțiunile pentru evitarea răspândirii virusului COVID-19.

"La data de 23 martie 2021, în intervalul orar 11.00 – 14.00, Poliția Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, Biroul Rutier împreună cu polițiști locali, au organizat și desfășurat o acțiune reactiv-preventivă, în sistem integrat, pe raza municipiului Brașov, în zona principalelor piețe agroalimentare.

Acțiunea a avut ca scop verificarea respectării normelor legale în vigoare în contextul stării de alertă de către persoanele fizice și juridice și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

În cadrul acțiunii au participat 24 de forte de ordine, care au legitimat 142 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 73 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 4 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002-Rep. privind circulația pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 4.700 lei.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la normele legale.

Solicităm cetățenilor să respecte prevederile legale în vigoare, să poarte masca de protecție și le recomandăm să evite să se deplaseze în zone aglomerate, dacă această activitate nu reprezintă o urgență", potrivit I.P.J. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: