03
Vin, Mai

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Municipalitatea ia în calcul completarea sumelor primite de la bugetul de stat, pentru a putea oferi produse atractive pentru preșcolari și elevi.

În ședința consiliului local din acestă săptămână, consilierii vor dezbate propunerea primarului privind preluarea, de către Municipalitate, a ”Programului pentru școli al României” (cornul și laptele, n.n.), începând cu anul școlar 2021-2022. Până în prezent, programul a fost derulat de Consiliu Județean.

În cadrul ședinței de consiliu din această săptămână le propunem consilierilor locali ca programul Cornul și laptele, desfășurat în prezent de Consiliul Județean, cu fonduri de la bugetul de stat, să fie preluat de către Primăria Municipiului Brașov. Scopul preluării acestui program este de creștere a atractivității produselor pentru copii, astfel încât aceștia să le consume, fapt pentru care luăm în calcul creșterea alocării bugetare de la bugetul local care să vină în completarea celei primite de la bugetul de stat“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Limita valorică zilnică/preşcolar/elev este:

a) 0,6 lei pentru porţia de fructe şi legume;

b) 0,88 lei pentru porţia de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf;

c) 0,57 lei pentru porţia de produse de panificaţie.

Conform acestui program, pe parcursul săptămânii, se acordă gratuit două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie.

Pentru asigurarea diversităţii, porţia de fructe şi/sau legume va fi însoţită de o porţie de biscuiţi şi/sau covrigi uscaţi, iar porţia de lapte şi produse lactate va fi însoţită de corn şi/sau baton.

Beneficiarii acestui program sunt preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore, de stat și particulare acreditate, și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, pe perioada frecventării cursurilor.

Resursele financiare necesare implementării Programului pentru şcoli al României se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, repartizate pe judeţe prin anexă la legile bugetare anuale şi din fonduri externe nerambursabile, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, de la titlul X „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020“, articolul 58.13 „Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA)“, reprezentând sprijin financiar din FEGA.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: