27
Sâm, Apr

Eveniment

Foarte multe evenimente pentru o zi de început de săptămână.

Ieri, 22.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 12 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmând a fi transportate de salvamontiști la baza muntelui, unde 5 dintre acestea au fost predate echipajelor SMURD sau SAJ venite în sprijin.

Salvamontiștii au o serie de recomandări pentru a evita viitoare accidente.

Schiorilor începători le recomandăm să rămână pe pârtiile de la baza masivului, destinate lor, adică pârtia BRADU și pârtia STADION și să nu mai urce pe pârtia DRUMUL ROȘU, care se adresează nivelului mediu, fiind foarte lungă (5,5 km) și având secțiuni foarte înclinate.

Schiați întotdeauna cu o viteză în care să fiți în permanență în control și faceți depășirea, în așa fel încât să puteți opri sau ocoli în siguranță, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră. Adaptați viteza în funcție de traficul de pe pârtie, condițiile meteo, starea zăpezii și a pârtiei și nu în ultimul rând, nivelului vostru de pregătire, atât tehnica, cât și fizică.

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 375 cazuri, implicând 386 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jur!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: