07
Mar, Mai

sursă foto: mures.ro

Eveniment

Începând de mâine, Brașovul revine la restricțiile de dinainte de 3 februarie.

Astfel, vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 - IV), la celelalte clase școala urmând a se desfășura integral on-line.

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele și cafenelele, sălile de jocuri de noroc. Opera, Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu și Teatrul Arlechino, instituții aflate în subordinea municipalității, și-au suspendat toate spectacolele cu public programate în următoarele două săptămâni, urmând să returneze banii pentru biletele plătite și să treacă la programul de spectacole on-line.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a emis astăzi HCJSU nr 35, prin care constată depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 pe ultimele 14 zile în Municipiul Brașov și impune, începând cu data de 19.02.2021, ora 0:00, aplicarea pentru o perioadă de 14 zile a măsurilor prevăzute în H.G. nr. 35 din 10.02.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori.

Tot astăzi, a fost emisă și HCJSU nr 36, prin care aprobă scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov, aplicabile începând de mâine, 19 februarie. Unitățile de învățământ din municipiu intră deci în scenariul 3 - prevăzut de Ordinul nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică - pentru o perioadă de cel puțin 14 zile.

Astăzi, municipiul Brașov înregistrat o rată de incidență a îmbolnăvirilor de 3,16 cazuri la mia de locuitori.

Brașovul a intrat în „scenariul galben“ în 3 februarie.

Mai multe date și informații la zi despre situația pandemică, pe www.covid19.brasovcity.ro.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: