27
Sâm, Apr

sursă foto: telemarcu.ro

Eveniment

Este al șaptelea an în care România, județul Brașov, orașul Râșnov găzduiesc reuniuni ale Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile.

Frumoasa poveste a început după ce România a organizat ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Brașov și, iată, a devenit o competiție de tradiție, FRSB reușind să înscrie Râșnovul în clubul select al celor doar câteva țări care organizează astfel de competiții de nivel mondial. Anul trecut, am înregistrat o premieră, organizând și două etape de Cupă Mondială masculină, ceea ce părea de necrezut cu ceva timp în urmă.

Anul acesta, o nouă premieră pentru țara noastră: organizarea unei etape de Cupă Mondială pe echipe mixte. Dar adevărata provocare este că vom avea simultan, într-o singură reuniune, atât competițiile feminine și masculine, cât și cea pe echipe mixte. Astfel, joi și vineri vor fi organizate două etape de Cupă Mondială feminine, vineri o etapă de Cupă Mondială masculină, iar sâmbătă o etapă de Cupă Mondială pe echipe mixte.

Federația Română de Schi Biatlon și Primăria orașului Râșnov au lucrat intens în ultimele zile, când gerul ne-a permis-o, pentru a face zăpadă artificială, astfel ca trambulina să se prezinte în cele mai bune condiții pentru competiții.

Din păcate, anul acesta, restricțiile privind limitarea efectelor pandemiei de COVID-19, nu permit prezența spectatorilor, dar întregul eveniment va fi televizat, astfel că iubitorii acestei spectaculoase discipline își pot urmări favoriții în direct.

Competițiile se vor desfășura după următorul program:

Joi 18 februarie 2021

9:00 Antrenament oficial HS97 feminin - două runde

10:30 Calificări HS97 feminin

11:30 Competiția HS97 feminin

13:30 Antrenament oficial HS97 masculin - două runde

15:30 Calificări HS97 masculin

Vineri 19 februarie2021

9:00 Antrenament oficial HS97 feminin- două runde

10:30 Calificări HS97 feminin

11:30 Competiția HS97 feminin

14:15 Săritura de probă masculin

15:15 Competiția masculin

Sâmbătă 20 februarie 2021

09:30 Echipe mixte – săritura de probă

10:45 Echipe mixte – competiția

Întregul eveniment se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare impuse de autorități, limitându-se contactele fizice.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: