02
Joi, Mai

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Ultima zi din weekend a fost lungă și solicitantă, cu un număr mare de accidentări, ultima persoană fiind predată Serviciului de Ambulanță la ora 19:10.

Ieri, 14.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 11 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmând a fi transportate la baza muntelui, unde 7 dintre acestea au fost predate echipajelor SMURD sau SAJ venite în sprijin.

Pentru a evita situațiile neplăcute este important să țineți cont de sfaturile salvamontiștilor.

"Schiorilor începători le recomandăm să rămână pe pârtiile de la baza masivului, destinate lor, adică pârtia BRADU și pârtia STADION și să nu mai urce pe pârtia DRUMUL ROȘU, care se adresează nivelului mediu, fiind foarte lungă (5,5 km) și având secțiuni foarte înclinate.

Schiați întotdeauna cu o viteză în care să fiți în permanență în control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră".

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 316 cazuri, implicând 325 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: