09
Joi, Mai

Eveniment

Studenții nu vor mai beneficia de gratuitate la transportul pe calea ferată, dar vor avea o reducere de 50%, a anunțat premierul Florin Cîțu, miercuri, la finalul ședinței de guvern.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că se discută o propunere ca studenții să nu mai poată călători gratuit cu trenul peste tot, iar gratuitatea să fie limitată.

"E o propunere prin care să se revină la vechiul sistem, să se deconteze un anumit număr de călătorii efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care studenții își efectuează studiile, nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD", a declarat Ludovic Orban.

Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar, informează surse guvernamentale. 

Una dintre măsuri se referă la transportul gratuit pentru studenți, care ar urma să fie limitat, cel mai probabil prin impunerea unui număr maxim de călătorii. 

Dreptul de a călători gratuit cu trenul, la clasa a II-a, a intrat în vigoare la 1 februarie 2017 și de acesta beneficiază toți studenții înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență într-o instituție de învățământ superior acreditată, indiferent de distanță și numărul de călătorii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: