28
Dum, Apr

Eveniment

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere.

La data de 10 februarie 2021, în intervalul orar 06.00 - 09.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport persoane cu capacitatea mai mare de 8+1 locuri și de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 74 de autovehicule, fiind efectuate 74 de testări ale conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat. 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice, H.G. nr. 69/2012 și Legea nr. 55/2020, în valoare de aproximativ 8.100 lei.

De asemenea, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare și au reținut 5 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier, respectiv 2 infracțiuni săvârșite de către conducători aflați sub influența alcoolului, la testarea acestora din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatele fiind 0,55 mg/l și 1,57 mg/l și 1 infracțiune săvârșită de către un conducător auto care conducea un autovehicul pe drumurile publice, deși avea permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii unei alte abateri la regimul rutier.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care va fi propusă soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Menționăm faptul că din totalul de sancțiuni contravenționale 3 au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor de transport persoane, dintre acestea 2 fiind pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012 și  1 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice pentru un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat). 

Polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul Sars-CoV-2.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: