13
Lun, Mai

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Zeci de angajați din peniteciare protestează, luni dimineață, în fața ministerului Justiției din Capitală.

Sindicaliștii au o listă lungă de revendicări și amenință cu blocarea activității, relatează Realitatea Plus. 

Aceștia cer Guvernului să renunțe la decizia privind înghețarea salariilor și a pensiilor. Mai mult, sindicaliștii solicită ca toți angajații din sistem să primească sporul de risc pentru Covid-19.

O altă revendicare vizează angajarea urgentă a personalului suplimentar. Sindicaliștii reclamă că actualii salariați nu reușesc să facă față orelor suplimentare de muncă. 

Protestele vor continua în fiecare săptămână. 

Principala nemulțumire este teama pe care Florin Cîțu reușește să ne-o inducă în fiecare zi prin declarații care vizează singura strategie pe care o are Guvernul și anume tăierea de salarii și de sporuri din zona publică. Florin Cîțu vrea reformă, dar, în sistemul penitenciar, să faci reformă cu un număr de 11.000 de salariați din 20.000 de posturi necesare, cu concursuri blocate de trei ani, nu se poate.

Nu este vina noastră că avem un sistem de salarizare format dintr-un salariu de bază foarte mic - media este de 500 de lei - și restul, sporuri. Din partea noastră, Florin Cîțu să ia toate sporurile, să le ducă unde vrea și să înlocuiască acest sistem cu un salariu decent, care să compenseze munca și riscurile. 

Calendarul este amplu. Vom avea proteste săptămânal. Joi, începând cu ora 11:00, la penitenciarele din Deva, Botoșani și Craiova.

Cu ministrul Stelian Ion am vorbit în online. Cu toate că și-a stabilit niște termene pentru a corecta niște disfuncții din sistem, încă nu avem niciun răspuns de la el”, a declarat, pentru Realitatea Plus, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, Ştefan Teoroc.

Dacă nu le vor fi rezolvate revendicările, angajații din penitenciare amenință cu suspendarea sau chiar blocarea activității. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: