13
Lun, Mai

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos.

"La data de 04 februarie 2021, în intervalul orar 08:00 – 12:00, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au organizat și desfășurat o acțiune pe linie silvică, pe raza localității Bunești, județul Brașov.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 10 persoane, au verificat 2 autovehicule și 2 atelaje hipo.

Pentru neregulile identificate a fost aplicată 1 sancțiune contravențională la Legea 171/2010, în valoare de 3.000 lei și a fost constatată 1 infracțiune, sens în care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori” și ”furt de arbori”.

Exemple:

Polițiștii au identificat în posesia unui bărbat în vârstă de 35 ani, cantitatea de 1 mc material lemnos, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență.

Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de lemn a fost confiscată și predată reprezentantului ocolului silvic competent.

De asemenea, cu ocazia activităților efectuate, polițiști din cadrul Postului de Poliție Bunești au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 54 ani, din localitatea Bunești, județul Brașov, ar fi tăiat fără drept și ulterior ar fi sustras arbori, din fondul forestier al localității.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori” și ”furt de arbori”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei", potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: