04
Sâm, Mai

Eveniment

Ieri, 18.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină, pentru acordarea primului ajutor și transportul la baza muntelui, în cazul a 6 persoane care s-au accidentat.

"Dintre acestea, două au avut nevoie de investigații de specialitate, fiind predate echipajelor SMURD. Vorbim din nou de un caz, în care persoana accidentată a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștientă.

Schiați întotdeauna cu o viteză cu care să fiți în permanență în control și să puteți evita sau opri în siguranță, indiferent de manevrele pe care le fac cei dinaintea voastră. Adaptați permanent viteza condițiilor meteo, vizibilității, stării zăpezii, traficului de pe pârtie și nu în ultimul rând, pregătirii voastre tehnice și fizice.

De la deschiderea sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 94 de cazuri, implicând 95 de turiști care s-au accidentat, rătăcit, sau care au trebuit să fie evacuați.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jur!", potrivit unui comunicat de presă a Primăriei Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: