09
Joi, Mai

foto: www.goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Tot mai mulți americani s-ar putea să treacă de la finanțele trandiționale la criptomonede, dacă Rezerva Federală Americană relaxează reglementările financiare impuse după 2008, conform unui studiu publicat de Weiss Ratings în 22 mai.

Autoritățile urmează să se întâlnească în 30 mai pentru a discuta „diluarea” regulii Volcker, ceea ce ar însemna o mutare de reglementare importantă. Relaxarea regulii Volker le-ar permite la mii de bănci să facă tranzacții profitabile riscante, cu mai puțină supraveghere guvernamentală.

Dacă planurile merg mai departe, riscurile financiare ale sistemului i-ar puta face pe cetățeni să concluzioneze că „monedele digitale fac o treabă mai bună ca depozit sigur”, argumentează analiza lui Weiss.

După spusele lui Weiss, băncile fac lobby pentru mai multă libertate de a tranzacționa active speculative, cum ar fi derivativele, ale căror proprietate este „extrem de centralizată”.

„Aceste active cu potențial toxic ca derivativele nu sunt doar investiții și speculații pe care băncile le fac cu propriul capital”, ci ridică riscuri pentru depozitele clienților, în cazul unei alte crize majore a sistemului, spune Weiss.

Weiss mai spune că dacă publicul, în medie, presupune că băncile le oferă „stocare pentru economii simplă, sigură și fără restricții”, realitatea este că sistemul de bani tradițional, mai ales dacă devine mai nereglementat, continuă să le ofere băncilor „profituri mari pentru riscuri excesive”.

Scandalurile și eșecurile i-au făcut pe cetățeni și în trecut să se întoarcă împotriva sistemului bancar. Un raport arată că 92% dintre mileniali și-au exprimat categoric neîncrederea față de bănci.

Turbulențele geopolitice sunt alt factor amenințător, așa cum s-a văzut foarte bine după prăbușirea dramatică a rialului iranian ca răspuns a retragerii americanilor din Acordul Nuclear.

Anticipând o reînnoire a sancțiunilor americanilor, cetățenii iranieni au retras preventiv 2,5 miliarde de dolari în criptomonedă din țară''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: