27
Sâm, Apr

Sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

Chiar dacă majoritatea companiilor de pe Wall Street ezită să se implice în tranzacțiile cu criptomonede, pentru băncile mai mici din Statele Unite, piața de cripto reprezintă unul dintre clienții care le aduc cele mai mari venituri.

Cu toată incertitudinea și lipsa de reglementări din industrie, așa-zisele bănci de pe Main Street profită de beneficiile pe care clienții din lumea cripto le oferă.

Bănci precum Silvergate, Cross River Bank și Metropolitan bank oferă clienților interesați soluții financiare special concepute pentru industria cripto – iar beneficiile sunt mari de ambele părți.

Wall Street Journal a prezentat recent cazul băncii Silvergate, a cărei cifră de afaceri a crescut de la 978 milioane $ la 1.9 miliarde după ce a decis să ofere soluții financiare pentru aproximativ 250 de companii și start-up-uri dedicate criptomonedelor.

Unul dintre clienții băncii este Genesis Global Trading – specializată în tranzacții cu criptomonede, compania a declarat că este foarte mulțumită de servicile oferite, iar faptul că reprezentanții băncii împărtășesc încrederea pe care Genesis o are în viitorul monedelor digitale este unul dintre factorii care contribuie la crearea unei relații de colaborare excelente.

În mod similar, Metropolitan Bank a reușit să îți tripleze profiturile în 2017 față de anul anterior fără a deschide noi filiale odată cu deciza de a lansa produse de economisire și conturi  pentru firmele dedicate criptomonedelor.

Directorii acestor bănci sunt conștineți de riscurile pe care și le asumă prin implicarea în activitățile de pe piața cripto, luând în considerare volatilitatea prețurilor, însă consideră că aceste riscuri sunt compensate de profiturile pe car ele obțin.

De altfel, directorul Silvergate a declarat că: ”Serviciile bancare în economia actuală nu sunt pentru cei care nu știu să se joace cu focul fără să se ardă”.

Climatul legislativ în ce privește criptomonedele este încă neclar, astfel încât aceste bănci trebuie să se asigure că acceptă doar clienți care respectă regulile împotriva spălării banilor (KYC și AML), dar chiar și așa, reușesc să atragă giganți cripto precum Coinbase, Kraken sau Bitflyer.

Acest trend este vizibil și în Europa – dacă grupurile bancare majore au o poziție negativă față de criptomonede și companiile care lucrează cu ele, băncile mici precum Falcon și Vontobel din Elveția, Fidor în Germania sau Bank Frick în Lichtenstein au luat decizia profitabilă de a lansa cataloage de produse special concepute pentru piața cripto.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: