12
Dum, Mai

Foto: Arhivă

Social

După adoptarea noii legi a aeroportului în Parlament, la finalul anului trecut, Consiliul Județean lucrează acum la întocmirea documentației proiectului tehnic.

A fost deja eliberat certificatul de urbanism de la Primăria Ghimbav. În câteva săptămâni, proiectul tehnic pentru căile de rulare va obține ultimul aviz, de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a mers zilele trecute la Ministerul Apelor și Pădurilor și a găsit o soluție pentru ca instituția pe care o conduce să se ocupe în totalitate, fără implicarea autorităților centrale, de deversarea apelor pluviale și de îndiguire din zona viitorului aeroport. 

Consiliul Județean a obținut până acum toate avizele pentru proiectul tehnic.

"Am lămurit tot ceea ce înseamnă partea de solicitare în cadrul avizelor. Pentru că după cum se știe perioada de obținere a certificatului de urbanism este de 30 de zile, alte 30 de zile pentru obținerea avizelor, după care proiectantul poate să finalizeze, în conformitate cu datele solicitate, proiectul. Nu am stat degeaba niciun moment. Mereu am încercat să rezolvăm toate procedurile care țin de instituția noastră", a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Proiectul tehnic al aeroportului va fi gata până la finalul lunii septembrie. Apoi se va depune pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice, pentru a se găsi, prin licitație, un constructor. Anul acesta, Consiliul Județean a alocat din bugetul propriu 10 milioane de euro pentru proiectul Aeroportului Internațional. Pentru finalizarea obiectivului ar mai fi nevoie de 57 milioane de euro.

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: