18
Sâm, Mai

Social

Numărul conexiunilor la internet mobil prin reţele 4G a crescut cu 113%, în anul 2016, şi reprezintă aproximativ 35% din totalul internetului mobil în bandă largă, conform celui mai recent raport de date statistice al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Datele prelucrate de către arbitrul pieţei locale telecom arată că, în România, numărul total de conexiuni la internet mobil de bandă largă era de 16,6 milioane, la sfârşitul anului 2016, în creştere cu 13,5% faţă de anul anterior, iar rata de penetrare a internetului mobil la nivel de populaţie a ajuns la 84,2%, în creştere cu mai mult de 10 puncte procentuale faţă de anul anterior.

 

De asemenea, popularitatea conexiunilor la internet mobil în bandă largă pe bază de abonamente este în creştere, iar acestea reprezintă peste 63% din totalul conexiunilor (respectiv 10,6 milioane conexiuni), în creştere anuală de aproximativ 18%. În plus, conexiunile pe bază de cartele preplătite au crescut cu 7%, până la peste 6 milioane.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: