08
Mie, Mai

Foto: Arhivă

Eveniment

În perioada 7-11 mai, brașovenii cu vârste între 18 și 65 de ani, sunt invitați să intre în campania “Donează sânge, fii erou!"

Aceasta este derulată de Asociația Științifică a Studenților Mediciniști Brașoveni (ASSM), în parteneriat cu Rotary Club Brașov Burg Transilvania și Rotaract Club Brașov Burg Transilvania.

Persoanele care îndeplinesc condițiile de admisibilitate sunt așteptate la Centrul de Transfuzie Sanguină Brașov (strada Victor Babeș nr. 21, lângă sediul Ambulanței) pentru a dona sânge. Gestul acestora poate salva viețile celor care cei au nevoie urgentă de transfuzii, pe fondul unor boli grave sau în urma efectuării unor intervenții medicale complexe.

Centrul de Transfuzie Brașov, ca și alte centre din țară, se confruntă periodic cu un deficit de sânge și de preparate din sânge, iar această situație îi poate afecta iremediabil pe cei care așteaptă pe paturile spitalelor transfuziile de care au nevoie pentru a supraviețui. Campania “Donează sânge, fii erou!” are ca scop conștientizarea acestei probleme și rezolvarea ei prin atragerea cât mai multor donatori.

Cei care aleg să doneze sânge beneficiază de analize gratuite, bonuri de masă cu valoare de 65 de lei, o zi liberă de la serviciu și posibilitatea achiziționării unui abonament RATBv cu prețul redus la jumătate. În plus, în perioada derulării campaniei “Donează sânge, fii erou!”, donatorii vor fi așteptați de studenții mediciniști, la Centrul de Transfuzie, cu apă, suc,  prăjituri și vor fi automat înscriși într-o tombola la care pot câștiga premii consistente.

Campania de donare va începe luni, 7 mai, la ora 7:00 și se va întinde pe durata a 5 zile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: