19
Vin, Apr

sursa foto: BrașovTV.com

Eveniment

Greva de avertisment din sistemul sanitar are loc între orele 9:00 și 11:00, din cauza scăderilor salariale.

Medicii nu vor participa, cel mai probabil, la grevă, pentru că este singura categorie din sistem avantajată de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor. Cei care întrerup lucrul sunt salariații care spun că veniturile lor au scăzut, în special infirmierele, îngrijitoarele, dar și o parte a asistenților. La spitalele unde este grevă, angajații nemulțumiți ies în curțile unităților sanitare. Pe perioada grevei, activitatea va fi asigurată în proporție de cel puțin 33%. Mai exact, vor fi asigurate urgențele.

În Brașov, la această oră, protestează angajați ai Spitalului de Copii, ai Spitalului de Boli Infecțioase și ai celui de Pneumoftiziologie.

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, 8 angajați protestează. La această oră, cu cei 8, discutăm despre situația salariilor. Fiecare angajat în parte va primi toate explicațiile. În ceea ce-i privește pe angajații de la U.P.U. și de la A.T.I., s-au solidarizat cu greviștii, poartă banderole în acest sens, dar nu au întrerupt lucrul. Asta pentru a nu crește timpii de așteptare, iar pacienții să fie afectați”, a explicat, pentru brasovtv.com, directorul Financiar Contabil al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, Bogdan Rusu.  

Este de așteptat ca nemulțumirile din ultimele luni ale angajaților din sistem să culmineze, vineri, cu o grevă generală, potrivit anunțurilor sindicaliștilor.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: