Foto: BrașovTV

Eveniment
Instrumente
Caractere

Campania ,,Marți 13 Prevenim Ghinionul” s-a desfășurat la Brașov.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Braşov a organizat astăzi o serie de activităţi cu prilejul sărbătoririi Zilei Informării Preventive. Reprezentanții I.S.U. s-au aflat astăzi în două centre comerciale din Brașov și au oferit informații de prevenire în caz de cutremur, incendii și dezastre naturale.

Campania ,,Marți 13 Prevenim Ghinionul” se află la a II-a ediție din acest an. Oamenii spun că o astfel de campanie este binevenită. În cazul producerii unui cutremur, specialiștii vin cu câteva sfaturi. ,,În primul rând, nu trebuie să vă impacientați, trebuie să alegeți un loc sigur, ferit de geam, sub o grindă, sub o structură de rezistență, să stați liniștiți și după ce a încetat cutremurul, puteți să vă deplasați de acolo”, a recomandat prof.dr., Luciu Alexandrescu, profesor de fizică.

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat și o platformă, fiipregătit.ro, prin intermediul căreia oamenii pot vizualiza ghiduri de informare și modalități de comportare în situații de urgență.