sursa foto: BrașovTV.com

Eveniment
Instrumente
Caractere

Direcția pentru Protecția Copilului din Brașov a fost somată să respecte termenul legal pentru implementarea noii organigrame.

Exclusiv în interesul copiilor din orfelinatele județului Brașov, președintele Comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte din Consiliul Județean Brașov, Andi Kadas, a adresat, astăzi, în ședința de plen a autorității județene, o somație publică la adresa oficialilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Andi Kadas le cere atât celor din conducerea instituției, cât și Mariei Dumbrăveanu, Secretar al județului Brașov, să respecte termenul legal pentru implementarea organigramei la D.G.A.S.P.C. Brașov. „În urmă cu aproximativ 90 de zile am avut, în plen, o interpelare prin care am rugat să fie respectat termenul de implementare în cazul organigramei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Brașov. Acum, aș vrea să știu, doamna Dumbrăveanu, în ce stadiu suntem?”, a solicitat președintele Comisiei pentru Sănătate din Consiliul Județean Brașov, Andi Kadas. 

Maria Dumbrăveanu, Secretar al județului Brașov, a explicat că în această săptămână, luni, a avut loc o întâlnire cu conducerea D.G.A.S.P.C. Brașov, s-au pus în practică toate cerințele Hotărârii de Guvern care trebuie respectată în ceea ce privește organigrama, iar joi este programată o nouă rundă de discuții. Peste 3 zile, spune Dumbrăveanu, va avea loc o ședință a Colegiului Director, iar noua organigramă va fi trimisă, apoi, Ministerului Muncii și Agenției Naționale a Funcționarului Public, spre avizare. Apoi, în termen de 30 de zile, noua organigramă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului va fi prezentată plenului Consiliului Județean Brașov, pentru aprobare.

Potrivit președintelui Comisiei pentru Sănătate din Consiliul Județean, Andi Kadas, termenul limită este 23 martie.