20
Sâm, Apr

sursa foto: gazetaoltului.ro

Eveniment

Poliţiştii brașoveni, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, au efectuat 13 percheziții la domiciliile mai multor persoane din județele Brașov, Sibiu și Suceava, într-un dosar în care exista suspiciunea că ar fi deținut și vândut țigări de contrabandă.

„În perioada iunie 2017 - februarie 2018, suspecții ar fi comercializat, în zona municipiului Făgăraș și în localitățile învecinate, țigări fără timbru de accizare provenite din Ucraina și Republica Moldova, precum și țigări achiziționate din magazine Duty-Free, deși ar fi avut cunoștință că acestea provin din contrabandă. Ulterior trecerii graniței, țigările erau transportate de pe raza județului Suceava în municipiul Făgăraș, unde erau ulterior comercializate.

În urma perchezițiilor au fost identificate 14 060 țigarete, suma de 10 000 lei care ar proveni din comercializarea ilegală de țigări, 150 l motorină și 4.3 mc material lemnos, esență rășinoase, bunuri care ar fi fost obținute ca urmare a unor activități infracționale. Bunurile au fost indisponibilizate iar suma de bani a fost confiscată valoric.

Pentru stabilirea întregii stări de fapt au fost conduse la audieri 6 persoane.

Dintre acestea, față de doi bărbați, unul de 48 ani din județul Suceava și celălalt de 40 ani, din județul Brașov a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore și au fost introduși în arestul I.P.J. Brașov. Ei sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmează a fi determinat de inspectorii antifraudă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul D.O.S – Brigada de Operațiuni Speciale Brașov.

La efectuarea perchezițiilor au participat polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Brașov, Serviciului Criminalistic Brașov, Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și comisari din cadrul Gărzii Forestiere Brașov”, se precizează într-un comunicat al I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: