02
Joi, Mai

business-review.eu

Eveniment

Autoritățile locale sunt obligate de lege să cumpere  autobuze electrice.  30% din achizițiile viitoare de mijloace de transport în comun trebuie să fie mult mai prietenoase cu mediul. Actul normativ a fost promulgat încă de săptămâna trecută de președintele țării.

Regiile autonome şi societăţile aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale vor fi nevoite să achiziționeze mijloace de transport de călători acţionate de motoare cu propulsie electrică sau tehnologii verzi. Brașovenii consideră că acesta este viitorul, iar astfel de mijloace de transport în comun sunt soluția ideală pentru protejarea mediului înconjurător.

De-a lungul timpului, la Brașov au fost testate mai multe mijloace de transport în comun, cu motoare electrice. „ RATBV este unul dintre operatorii de mijloace de transport în comun din țară care a testat mai multe modele de autobuze electrice, noi căpătând deja o oarecare experiență în exploatarea unor asemenea autovehicule  ” a declarat Silviu Ștefan, purtător de cuvânt RATBV S.A.

 

Totuși, RATBV S.A. are în plan înnoirea parcului auto, dar nu cu autobuze electrice. În acest sens se vrea achiziționarea de autobuze dotate cu motoare Diesel EURO-6. Pentru acest lucru a fost contractat un credit de la BERD în valoare de 114 milioane de lei, fără TVA. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: