17
Vin, Mai

Brasov TV

Eveniment

Au fost admiși la una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Doi elevi brașoveni, de la Colegiul Național Andrei Șaguna au fost primiți la Universitatea din Oxford. După ani de studii și premii internaționale, admiterea la prestigioasa instituție britanică a fost răsplata cea mai mare pentru tinerii brașoveni.

Leonard și George sunt elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național Andrei Șaguna la profilul Matematica Informatică. Leonard a fost admis la Oxford la specializarea fizică, iar colegul lui la specializarea matematică. La începutul acestei luni au primit răspunsul oficial. „ Eu mă așteptam să aflu răspunsul, undeva între datele de 11 și 13, din ce citisem pe site. Am primit răspunsul pe data de 10, m-a sunat mama, eu eram la patinoar, și mi-a zis ...Leo, mamă ai intrat la OXFORD...OK. Nu prea am știut cum să reacționez, în general fac așa  ” a declarat Leonard Turică, elev al Colegiului  Național Andrei Șaguna.

„ Pot spune că intrarea la Oxford a fost unul dintre cele mai importante rezultate pentru mine și pentru familia mea și sunt foarte mândru că am atins acest obiectiv  ” a completat George Dumitrescu, elev al Colegiului Național Andrei Șaguna.

Înscrierea la Universitatea din Oxford se face online. La fel au făcut și cei doi liceeni brașoveni, iar imediat după ce au aplicat, tinerii au fost contactați de reprezentanții Universității. Au urma o serie de examene, iar în final interviurile care s-au desfășurat în Marea Britanie. „ Am intrat la primul, care a fost de fizică, la colegiul la care aplicasem. Acolo mă așteptau doi tutori, într-o cameră foarte călduroasă, cu un șemineu  înăuntru și foarte multe experimente de fizică care se desfășurau în fundal. M-au invitat la masă și am început direct cu discuții pe marginea unor probleme” a declarat din nou Leonard Turică.

Cei doi elevi admiși la Oxford se alătură astfel unui număr destul de mare de absolvenți ai Colegiului Național Andrei Șaguna, care au plecat să studieze la vestitele universități din străinătate. „ Școala noastră are, începând cu anul 2012, câte un absolvent sau chiar doi, care urmează cursurile Universității Oxford. Acești copii au demonstrat ceea ce înseamnă să pui în capul listei speranțelor tale, idealurile și învățământul de la Șaguna ” a completat Cezar Boghici, directorul Colegiului Național Andrei Șaguna.

În general, cei care aplică pentru universitățile de renume din străinătate sunt elevii cu rezultate deosebite, atât la olimpiadele naționale, cât și la concursurile internaționale.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: