21
Mar, Mai

Eveniment

Brașovul este prima administrație locală din țară care are o strategie elaborată și pusă la punct de experți în domeniu privind adaptarea sistemului de termoficare la standardele Uniunii Europene. Singura problemă este încrederea brașovenilor. De-a lungul anilor tot mai multe persoane au renunțat la sistemul centralizat de încălzire. Autoritățile încearcă acum să recâștige această încredere.

Strategia de termoficare are ca obiectiv reducerea cu 32% până în 2020 a emisiilor de Dioxid de Carbon și scăderea cu 12% a consumului final de energie. În prezent, Brașovul are peste 6.500 de locuințe branșate la sistemul centralizat. Pentru o eficiență cât mai mare, această cifră ar trebui măcar să se dubleze, dar aceasta este una dintre problemele majore ale serviciului de termoficare. Din cauza problemelor din ultimii ani, încrederea brașovenilor într-un sistem centralizat eficient a scăzut foarte mult. „ Faptul că avem aceste pierderi, faptul că trebuie să venim cu această subvenție sunt lucruri care au dus  la neîncrederea populației în sistemul de termoficare ” a declarat viceprimarul Municipiului Brașov, Costel Mihai.

 

Strategia, care a costat peste 55.000 de euro, a fost votată în plenul Consiliului Local. Până în 2050, proiectul va deveni realitate cu fonduri guvernamentale și de la Uniunea Europeană.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: