21
Mar, Mai

sursa foto: radioiasi.ro

Eveniment

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au dispus începerea urmăririi penale în cazul unei bătrâne de 81 de ani din localitatea Căpeni, situată în apropiere de Baraolt, suspectată că și-ar fi ucis nepotul. 

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că în data de 25.01.2018, în urma unui denunț verbal, organele de poliție din cadrul Poliției Orașului Baraolt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, anterior cu patru zile, numita Erdely Mikes Judit Renata, aflându-se la domiciliul său, a dat naștere unui copil de sex masculin viu, ajutată fiind, la naștere, de bunica acesteia, Bandi Varvara, existând suspiciuni că fătul a fost îngropat în grădină. Ambele persoane sunt diagnosticate cu boli de natură psihică”, potrivit unui comunicat de presă al anchetatorilor. Potrivit procurorului Adrian Baciu, bătrâna suspectată că și-ar fi îngropat nepotul imediat dupa naștere, fără știrea mamei, a fost internată la Spitalul de Psihiatrie din Sfântu Gheorghe, în vederea efectuării expertizei medicale, fiind cercetată pentru infracțiunea de omor. 

„Practic, cazul a ajuns în atenția noastră după ce bătrâna a mers la medicul de familie și i-a spus că nepoata sa a născut. Când medicul a întrebat-o unde e copilul, a răspuns că l-a îngropat (...) Noi am ajuns imediat la fața locului, dar cadavrul copilului nu a mai fost găsit, cel mai probabil a fost mâncat de animale, pentru că am descoperit urme (...) Nu fusese îngropat prea adânc, pământul din curte era înghețat, iar casa se află în vecinătatea pădurii”, a declarat, potrivit Agerpres, procurorul Adrian Baciu. Acesta a mai precizat că mama copilului, audiată în calitate de martor, a spus că ea a dorit să păstreze băiețelul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: