28
Dum, Apr

Foto: brasovtv.com

Eveniment

În urmă cu 30 de ani, bunicii și părinții noștri au ieșit în stradă pentru ca noi să avem o viață mai bună. Pe 15 noiembrie 1987, pentru prima dată, la Brașov s-a strigat JOS CEAUȘESCU. Revolta muncitorilor de la Steagu Roșu a făcut în acea perioadă înconjurul lumii. Peste 400 de brașoveni au fost persecutați în urma protestelor din acea zi. 61 au fost condamnați și deportați.

Pentru a treia lună consecutivă, muncitorii de la Steagu Roșu au primit salariile tăiate. Răbdarea lor a ajuns la capăt, iar muncitorii de la schimbul trei au început protestul. Au pornit, în marș, de la Uzina Steagu Roșu și au ajuns până la actuala Prefectură.

10.000 de brașoveni au luat parte la protest. În amintirea celor care au avut de suferit din cauza evenimentelor de acum 30 de ani, la troița de la Spitalul Județean s-au depus coroane de flori. Marșul de protest al muncitorilor de la Uzina Steagu Roșu s-a desfășurat pe traseul ROMAN SA – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Hidromecanica – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectura Braşov . 

 

 

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: