28
Dum, Apr

sursa foto: mediafax.ro

Eveniment

Guvernul României ar putea aproba, astăzi, contractarea unui împrumut de până la 35 de milioane de euro de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru activităţi preliminare construcţiei autostrăzii Ploieşti-Braşov.

Pe agenda şedinţei Guvernului României din 15 noiembrie 2017 se află un memorandum cu tema "Acordul de principiu pentru contractarea unui împrumut, în valoare de până la 35 milioane de euro de la BIRD pentru sprijinirea activităţilor preliminare realizării proiectului de construcţie a autostrăzii Ploieşti-Braşov".

"Vă supunem aprobării memoradumul pentru împrumutul de 35 de milioane de euro care în principal este alocat efectuării de analize, studii geotehnice, topografice, de mediu, expropieri, etc, şi vă asigur că cel târziu la data de 15 ianuarie, unitatea de implemetare a proiectului va fi operationalizată şi în stare de funcţiune", a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Autostrada Ploieşti - Braşov include secţiunea Comarnic - Braşov, pe care statul a încercat de trei ori să o construiască prin concesiune, dar fără succes.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: