27
Sâm, Apr

Foto: brasovtv.com

Eveniment

Șoferii care tranzitează localitatea Teliu sunt în pericol în fiecare zi. Podurile și podețele de pe Drumul Național 10, care face legătura între Brașov și Buzău, sunt într-un stadiu avansat de degradare. Oamenii și autoritățile spun că se confruntă cu această problemă de mai bine de zece ani. Primăria a făcut nenumărate sesizări. Însă, administratorul drumului, Direcția Regională de Drumuri și Poduri, s-a mulțumit să pună doar niște indicatoare de avertizare.

Podurile și podețele din localiatea Teliu ar trebui să fie reparate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Situația se agravează odată cu trecerea timpului.

 „Nu mai știm ce sî facem, oamenii sunt supărați pe noi. Le spunem că noi nu putem interveni. Dacă ar depinde de Primărie, toate podurile și podețele erau reparate până acum. Totuși, vorbim despre DN 10, trebuie să se facă ceva. Doamne ferește de un accident, că atunci va fi prea târziu”, a declarat primarul din Teliu, Dorin Blendica.

Cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri spun că au alte priorități.

Toată zona cu probleme este semnalizată, dar nu prezenta un pericol astfel încât să se intervină de urgență. Pe raza regionalei Brașov avem foarte multe poduri și podețe în diverse etape de execuție, de proiectare. Se face o prioritizare. Deci se vor rezolva și aceste poduri, la un moment dat, conform prioritizării. În prima etapă vom face o expertiză tehnică, apoi urmează faza de proiectare, după care scoatem autorizare de construire și de execuție”, a declarat Adriana Nicula, șefa Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

 Pe raza comunei Teliu sunt șapte poduri și podețe care au nevoie urgentă de reparații.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: