27
Sâm, Apr

Foto: Arhivă

Eveniment

Atenție, șoferi! Poliția Locală nu mai are voie să vă oprească în trafic. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cu toate acestea, polițiștii locali vă pot sancționa în anumite situații atunci când sunteți la volan. Decizia a fost luată după ce tot mai mulți șoferi susțineau că erau opriți fără motiv în trafic de Poliția Locală. Avocatul Poporului s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru interpretarea și aplicarea legii privind circulația pe drumurile publice. Brașovenii sunt mulțumiți de această decizie. 

Polițiștii locali nu mai au voie să vă solicite datele de identificare. Însă, indisciplina în trafic încă poate fi sancționată de Poliția Locală. În acest sens, puteți fi amendați de oamenii legi atunci când parcați ilegal, staționați într-un loc nepermis sau depășiți gabaritul de tonaj permis de lege, pe un anumit sector de drum. Decizia luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă și implicit nu poate fi atacată cu recurs.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: