18
Joi, Apr

Eveniment

Rujeola face în continuare victime printre copii! Este epidemie în județ. 32 de pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.  Foarte puțini  dintre aceștia au fost vaccinați.  Medicii trag un semnal de alarmă în acest sens!

După ce s-au confruntat cu un posibil focar de meningită, medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov se confruntă cu zeci de cazuri de rujeolă.

 

„De ieri până astăzi s-a semnalat un număr mare de cazuri internate de rujeolă, semnalat în raportul de gardă de azi-dimineaţă. Vom extinde secţia de pediatrie, vom elibera jumătate din etajul destinat secţiei pentru adulţi." a declarat , dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov

Cei mai mulţi copii internaţi cu rujeolă la Spitalul de Boli infecţioase provin din categoria celor nevaccinaţi cu vaccinul ROR. 

 

„La jumătatea lunii mai, am primit unn număr de 3830 de doze de vaccin ROR, iar săptămâna trecută am primit un număr de 200 de doze suplimentar. S-a început repartiţia către medicii de familie, mai avem şi pe stocul DSP şi sperăm ca părinţii să îşi vaccineze copiii“, a delarat dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt DSP Braşov

Nu doar la Brașov ci și  la  nivel naţional a fost declanşată epidemia de rujeolă. Deocamdată, situaţia este ţinută sub control.

Articole sugerate

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: