26
Vin, Apr

Eveniment

Starea pacienților internați la spitalul de Boli Infecțioase cu suspiciune de meningită este mult mai bună. Potrivit medicilor pacienții se simt bine, iar o parte dintre ei vor fi externați în curând.

De joi și până marți, la Spitalul de Boli Infecţioase au fost consultate 220 de persoane, din care 20 au rămas internate. Între timp, toate spaţiile din localităţile Tărlungeni, Zizin, Purcăreni, începând de la discoteca în care au fost tinerii şi până la unităţile şcolare unde aceştia învaţă - Liceul Silvic, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“ din Braşov şi Şcoala Generală din Tărlungeni, au fost dezinfectate în weekend. Măsura s-a luat după ce un tânăr în vârstă de 17 ani a murit, miercuri noapte, la Spitalul Clinic de Copiii din Braşov, după câteva ore de la internare, de meningită.

Pacienții internaţi cu suspiciune de sindrom meningococic la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov se simt mult mai bine, iar o parte dintre ei vor fi externaţi. Luni au sosit şi rezultatele exudatelor faringiene pentru o parte dintre cei internați, mai exact patru tineri. La niciunul dintre ele nu a fost confirmat diagnosticul de meningită clară. In schimb, doi dintre ei au semne clinice de meningococemie, iar ceilalţi sunt contacţi familiali ai pacientului decedat şi sunt cazuri probabile. „ Sunt 20 de internați acum. Doi au meningococemie, dar numai unul dintre cei doi a avut confirmare cu laboratorul nostru și acela are interesare de meningită. Restul sunt angine febrile care pot fi infecții meningococice la debut sau nu ” a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Dr. Ramona Ionescu.

 

În momentul de față, medicii de la spitaul de boli infecțioase din Brașov așteaptă rezultatele finale ale probelor trimise la Institutul Matei Balș din capitală.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: