08
Mie, Feb

Costume populare tradiționale maghiare

Eveniment

Cei mai talentați meșteșugari maghiari din regiune au propriul lor târg. Acesta se desfășoară în luna mai a fiecărui an. Ziua Meșteșugurilor Maghiare a ajuns la cea de-a 17-a ediție. A avut loc astăzi, la Centrul Reformat "Casa Speranței".

Zeci de meșteșugari din județele Brașov, Covasna, Harghita și Mureș au reînviat tradițiile de acum câteva secole. Au arătat celor prezenți la eveniment tehnica cioplitului în lemn, a olăritului, dar și cea a sculptatului. Obiecte din foi de porumb și lână, sau cele din ceramică, jucării din material textil. Toate au atras privirile celor prezenți la Ziua Meșteșugurilor Maghiare.

Copiii au putut învăța de la meșteri adevărați cum se țesea pe vremuri, în ce mod se împleteau obiectele din paie sau cum se făceau podoabe din pietre naturale. Nici tehnica olăritului nu a fost uitată. De la eveniment nu au lipsit expozițiile de costume populare sau demonstrațiile de dansuri specifice culturii maghiare. 

Întreaga sărbătoare a fost organizată de Asociaţia Culturală Apaczai Csere Janos şi Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul Centrului Cultural „Reduta”.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: