14
Dum, Apr

Eveniment

Scriitorul și jurnalistul Grigore Cartianu și-a prezentat, astăzi, la Sala Patria din Brașov, cărțile despre Revoluția din 1989. Operele sunt considerate cele mai complete și documentate volume despre unul dintre cele mai controversate momente ale istoriei noastre.

La Brașov a avut loc conferința cu tema "Crimele Revoluției Române. Sângeroasa Diversiune a KGB-iștilor din FSN", iar evenimentul a cuprins o prezentare făcută de Grigore Cartianu, o sesiune de discuții libere și una de autografe. 

Cartianu este autorul a patru cărţi meticulous documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: „Sfârşitul Ceauşeştilor”, „Crimele Revoluţiei”, „Teroriştii printre noi” şi „Cartea Revoluţiei”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar „Moartea Ceauşeştilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia maestrului Radu Gabrea.

"Ideea realizării acestor volume s-a născut dintr-o frustrare de-a mea, pentru că nu găseam cărți sau scrieri despre Revoluția din 1989. Atunci m-am gândit că dacă aștept să scrie altcineva, totul o să rămână dat uitării. Nu puteam permite ca moartea a peste o mie de persoane să rămână o enigmă a istoriei. M-am documentat ani întregi, am fost ajutat și de colegi jurnaliști, însă sunt foarte mulțumit de rezultatul final. Sunt bucuros și că demersul meu jurnalistic nu a rămas fără ecou și mulți dintre vinovați au început să fie trași la răspundere", a menționat Grigore Cartianu. 

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: