26
Vin, Apr

sursa foto: bucurestifm.ro

Eveniment

     Ministerul Sănătăţii are în lucru revizuirea reglementărilor cu privire la vizitele medicale ale sportivilor profesionişti şi introducerea unei ecografii de cord pentru diagnosticul precoce al unor malformaţii cauzatoare de deces subit,

a declarat, sâmbătă, ministrul Florian Bodog, potrivit Agerpres.

"În săptămânile ce vor urma, comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii vor evalua toată baza legală existentă şi o vor aduce la zi. În urma discuţiilor cu cardiologii, care ne-au confirmat că sunt malformaţii de cord care pot cauza moarte subită, dar nu pot fi puse în evidenţă prin examen clinic sau EKG, intenţionăm ca pentru sportivii de performanţă să introducem o ecografie de cord pentru a pune în evidenţă şi a diagnostica precoce eventualele malformaţii.

Până acum nu exista această procedură în reglementările care privesc evaluarea medicală a sportivilor şi nu ştim să se practice în străinătate", a declarat ministrul Bodog. 

În opinia ministrului Sănătății, după analiza comisiilor şi elaborarea unui ordin de ministru, noua reglementare ar putea intra în vigoare în cel mult o lună, notează capital.ro.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: