18
Joi, Apr

sursa foto: RTV.net

Eveniment

UPDATE

Emmanuel Macron a obţinut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, a comunicat un reprezentant al Ministerul de Interne francez luni,

după numărarea voturilor a 99,9% din cei 47 de milioane de alegători înregistraţi, potrivit Agerpres.

Francezii merg duminică la urne pentru a decide cine va conduce ţara în următorii cinci ani, centristul pro-european Emmanuel Macron sau candidata extremei drepte, Marine Le Pen, scrie AFP. 

Cetățenii francezi din Romania pot să voteze în Bucuresti, Cluj-Napoca sau Iași, orașe în care au fost amenajate secții de votare ce vor fi deschise până la ora 19.00, informează Ambasada Franței la București, potrivit Agerpres.

Emmanuel Macron, 39 de ani, fost bancher de investiţii şi ex-ministru al Economiei în mandatul preşedintelui François Hollande, sosit în frunte după primul tur, este dat favorit detaşat în ultimele sondaje care îl creditează ca având între 61,5 şi 63% din voturi comparativ cu 37-38,5% cât ar întruni rivala sa în vârstă de 48 de ani. 



Votul surpriză în favoarea Brexit în Regatul Unit sau victoria neaşteptată a lui Donald Trump în Statele Unite îndeamnă însă, la prudenţă vizavi de anchetele de opinie care întâmpină dificultăţi în Franţa în măsurarea efectului posibil al "votului alb" şi al absenteismului la vot, potrivit antena3.ro. 

Cei doi pretendenţi dau asigurări că reprezintă înnoirea clasei politice, dar unul apără liberul schimb şi vrea aprofundarea integrării europene, în timp ce celălalt denunţă "globalizarea sălbatică" şi imigraţia şi doreşte un "protecţionism inteligent", arată AFP. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: