27
Sâm, Apr

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Inspectorul general al Inspecției Muncii și directorii executivi ai Agențiilor județene pentru Plăți și Inspecție Socială din 8 județe au fost suspendați din funcții și sunt cercetați disciplinar, pentru inacțiune în ceea ce privește controlul la azilele de bătrâni. Un al nouălea director și-a dat demisia.

Anunțul oficial a venit la câteva ore după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că seria sancțiunilor trebuie să continue. 

Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și Comisia de Disciplină a Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) s-au sesizat și au dispus cercetarea disciplinară a:

- inspectorului general de stat al Inspecției Muncii (IM), Dantes Bratu (foto Inquam/O. Ganea)

- directorilor executivi ai AMPIS București, AJPIS Arad, AJPIS Constanța, AJPIS Giurgiu, AJPIS Hunedoara, AJPIS Maramureș, AJPIS Teleorman și AJPIS Vrancea.

Ocupanții acestor posturi sunt suspendați din funcțiile de conducere pe perioada cercetării disciplinare. De asemenea, directorul executiv al AJPIS Bacău și-a înaintat demisia către conducerea ANPIS.

Marcel Ciolacu a cerut, joi, în ședința de Guvern de joi, demiteri de șefi în mai multe județe și a anunțat că Poliția a deschis anchete la unele inspectorate.


Sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: