24
Sâm, Feb

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Tentativă de evadare în stil hollywoodian al cărei protagonist este un deținut de origine română, adus la tribunalul de la închisoarea Belluno pentru o audiere.

Bărbatul a încercat să evadeze într-un mod absolut spectaculos din Tribunalul de la Veneția, unde urma să fie audiat. Mai exact, acesta a încercat să scape aruncându-se într-un canal. 

Potrivit lui Giovanni Vona, secretar național pentru regiunea Triveneto al SAPPE (Sindacatul Autonom al Poliției Penitenciare), deținutul român trebuia să participe la o audiere în fața unui judecător, relatează Știri Diaspora.

Profitând însă de momentul în care se afla fără cătușe pentru că se afla în sala de judecată, acesta a reușit să se elibereze brusc și să fugă. Cum nu părea să aibă altă variantă la îndemână, românul a sfârșit aruncându-se într-un canal!

Însă polițiștii penitenciari care îl însoțeau au acționat prompt și s-au aruncat și ei în apă, reușind să-l prindă pe evadat. 

Autoritățile italiene susțin că  incidentul de la Tribunalul de la Veneția aduce în atenția publică nevoia de măsuri suplimentare pentru asigurarea securității în închisori și a protecției personalului din sistemul penitenciar. Este important ca astfel de evenimente să fie gestionate eficient pentru a preveni orice risc suplimentar și a asigura buna funcționare a sistemului de justiție penală.

 

 

Sursa: realitatea.net

 

 
 

România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: