19
Mar, Mar

Eveniment

Viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a emis marţi, 6 iunie, Ordinul care statuează faptul că Aeroportul Braşov-Ghimbav este aeroport internaţional.

Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Brașov-Ghimbav, aflat în coordonarea Consiliului Județean Brașov, a fost certificat ca aeroport internațional și va putea opera curse externe de la mijlocul lunii iunie”, este anunţul ministrului Sorin Grindeanu, postat pe reţelele de socializare.

Oficialul guvernamental a ratificat Ordinul în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, care i-a prezentat importanţa finalizării şi funcţionalizării primului aeroport construit de la zero în România, în ultimii 50 de ani.

„Îi mulţumesc domnului viceprim-ministru pentru sprijinul acordat obiectivului nostru, atât în mod nemijlocit, cât şi prin intermediul instituţiilor şi autorităţilor care aparţin de Ministerul Transporturilor. Domnia sa a evidenţiat faptul că am implementat un mare proiect, important nu doar pentru judeţul Braşov, ci pentru tot ce înseamnă infrastructura de transport a României, un proiect care va aduce prosperitate şi va deschide noi perspective de dezvoltare în zona noastră. Suntem cu câteva zile înainte de momentul inaugurării oficiale a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi mă bucur că am parcurs şi această etapă, obligatorie în perspectiva primului zbor internaţional pe care îl avem programat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Ordinul Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii are la bază prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1325/2002 privind aprobarea deschiderii punctului internațional de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, precum şi Raportul nr. 8274 din 22.05.2023 privind îndeplinirea condițiilor de certificare ca aeroport internațional de către Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, întocmit de comisia interministerială de evaluare care a efectuat auditul de certificare la începutul lunii mai 2023.

În temeiul art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise traficului aerian internațional, cu modificările și completările ulterioare și al art. 9 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu modificările și completările ulterioare, Viceprim-ministrul, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii emite următorul Ordin:

Art. 1 – Se aprobă certificarea ca aeroport internațional a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Art. 2 – Prezentul Ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se precizează în actul normativ.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: