21
Mar, Mar

sursa foto: observatornews.ro

Eveniment

Occidentul ia măsuri pentru a monitoriza războiul ruso-ucrainean.

NATO va aduce avioane din Germania în România, pentru a observa mai îndeaproape războiul din Ucraina. Aeronavele ar urma să ajungă marțea viitoare la București.

180 de militari NATO vor fi aduși la baza din Otopeni. 

Avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) vor sosi marțea viitoare la București „pentru a sprijini prezența consolidată a alianței în regiune și pentru a monitoriza activitatea militară a Rusiei”, a precizat NATO într-o declarație de vineri.

Avioanele AWACS, care au baza în apropiere de Aachen, în vestul Germaniei, vor fi staționate la baza Forțelor Aeriene Române de la Otopeni, lângă București, la aproximativ 200 de kilometri de granița estică a țării UE și NATO cu Ucraina, și vor rămâne acolo timp de mai multe săptămâni.

Pe măsură ce războiul ilegal al Rusiei în Ucraina continuă să amenințe pacea și securitatea în Europa, nu trebuie să existe nicio îndoială cu privire la hotărârea NATO de a proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.


 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: