26
Vin, Apr

Eveniment

Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții anunță că 9 operatori economici au depus oferte pentru reabilitarea și modernizarea DJ 102 I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov).

"Deschiderea circulaţiei pe acest tronson rutier important pentru ambele judeţe a reprezentat obiectiv pe care l-am urmărit încă din februarie 2020, când am făcut o primă deplasare pe teren împreună cu domnii Lucian Bode, la acea vreme ministru al Transporturilor, Mihai Veștea, pe atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, și Lucian Costea, primarul comunei Valea Doftanei.

Încă de la acel moment, cu toţii am fost convinşi că această rută poate fi o soluție pentru traficul ușor, până când autostrada București-Brașov va fi realizată.

Ulterior, am urmat toţi paşii procedurali vizând aprobarea proiectului în forul deliberativ judeţean, predarea investiţiei către CNI şi încheierea protocolul de colaborare între consiliile judeţene Braşov şi Prahova, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Compania Naţională de Investiţii „CNI” SA în vederea realizării proiectului.

Numărul mare de ofertanți interesați să implementeze această investiţie - 4 din România și 5 din străinătate, ne dă speranța că în urma parcurgerii procedurilor de calificare, evaluare tehnică și financiară şi aplicării criteriilor de atribuire, CNI va putea desemna o firmă câştigătoare care să realizeze proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului interjudeţean DJ 102 I", a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Potrivit documentaţiei de achiziţie, proiectarea are o durată de 6 luni, iar pentru execuție sunt prevăzute 42 de luni.

În februarie 2022, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, care înseamnă modernizarea drumului județean 102 I între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, valoarea totală estimată a tuturor lucrărilor fiind de 411.658.125,27 lei.

Traseul se împarte în 2 tronsoane, astfel:

• tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita jud. Brașov), în lungime de 13,2 km;

• tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km.

Voi urmări ca şi până acum, pas cu pas, realizarea acestui proiect investiţional important pentru judeţul Braşov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: