03
Vin, Mai

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

Harkovul a fost atacat din nou, miercuri dimineaţă, 27 iulie.

Potrivit autorităţilor ucrainene, două rachete S-300 au lovit oraşul în jurul orei 04:25. Deocamdată, nu au fost raportate victime, dar echipele de intervenţie abia au ajuns la faţa locului.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Rusia anunţă exerciţii militare strategice în estul ţării, în următoarele zile. La aceste exerciţii vor participa şi militari din alte ţări, nu doar soldaţi ruşi. Preşedintele turc Erdogan va merge la Sochi pentru o întâlnire cu Vladimir Putin.

Zelenski: Curajul ucrainean inspiră toate naţiunile libere şi imaginaţi-vă cât de inspiratoare va fi victoria noastră
Curajul nostru este cu adevărat o inspiraţie pentru toate naţiunile libere şi pentru comunitatea democraţiilor în general. Şi imaginaţi-vă cât de inspiratoare va fi victoria ucraineană”, le-a transmis preşedintele Ucrainei cetăţenilor, notează news.ro. Preşedintele ucrainean a promis, în alocuţiunea sa, că „teroarea constantă a Rusiei din Harkov şi din regiune, Nikolaiev, oraşe şi sate din regiunea Zaporojie şi regiunea Dnipro, Donbas, zonele de graniţă din regiunea Sumî şi regiunea Cernigău - pentru toate acestea ocupanţii nu vor rămâne nepedepsiţi”.

Zelenski a vorbit şi despre pierderile ruşilor.

Timp de patru luni, statul rus nu a oferit cetăţenilor săi nicio informaţie - chiar cenzurată - despre pierderile contingentului de ocupaţie. Tăcere totală. Nimic nu a fost publicat sau spus în numeroase interviuri şi discursuri la nivel politic şi militar. Cu toate acestea, acest număr este deja de aproape 40.000 - acest număr reprezintă câţi oameni ucişi a pierdut armata rusă din 24 februarie. Şi alte zeci de mii au fost rănite şi mutilate”, a spus el. „Şi dacă statul rus nu spune acest lucru oficial, chiar şi în termeni generali, toţi cei care au încă contacte în Rusia sau influenţă informaţională asupra societăţii lor ar trebui să transmită acest fapt simplu oricui. Pentru ocupanţi, doar 40 de persoane au fost ucise”.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: