28
Dum, Apr

sursa foto: economica.net

Eveniment

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a declarat că sunt în lucru ”90 sau 93” de dosare care au legătură cu pandemia de COVID-19.

În unele dosare s-au dat şi sentinţe, iar în altele inculpaţii au încheiat acord de recunoaştere cu procurorii anticorupţie. Prima sentinţă a venit, dar este cu drept de apel.

Fostul șef al Unifarm, Adrian Ionel, deferit justiției de anchetatorii DNA pentru mai multe fapte de mare corupție petrecute în perioada pandemiei și legate de achiziții a fost condamnat pentru cele trei fapte la șase ani și opt luni de închisoare cu executare. Decizia de vineri a Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată de anchetatori și cei condamnați la Curtea de Apel București

Adrian Ionel este acuzat că a cerut o șpagă de 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract în vederea achiziției a 250.000 de combinezoane şi a 3 milioane de măşti chirurgicale la începutul pandemiei.

Şeful DNA a precizat că sunt 13 dosare trimise în judecată, cu 26 de inculpaţi, care au legătură cu pandemia.
”Trimise în judecată avem 13 dosare cu 26 de inculpaţi. Avem şi la Braşov şi la Oradea, avem şi la Bucureşti dosarul Unifarm. Am avut două instituţii importante care au făcut achiziţii în pandemie, Unifarm şi ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate). Statul român prin aceste două entităţi a făcut achiziţii de produse medicale”, a precizat şeful DNA.

Crin Bologa a explicat că sunt şi unele dosare în care au existat acorduri de recunoaşterea vinovăţiei, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: