28
Dum, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Va lupta cu Nick Kyrgios pentru trofeu.

Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) s-a calificat, vineri, în finala tunreului de la Wimbledon 2022 după ce a trecut în semifinale de Cameron Norrie (26 de ani, 12 ATP), scor 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Novak Djokovic s-a calificat în a patra finală consecutivă la Wimbledon. În finală, îl va înfrunta pe Nick Kyrgios (27 de ani, 40 ATP), calificat după ce Rafael Nadal s-a retras din competiție din cauza unei accidentări înaintea meciului din semifinale. Finala de la Wimbledon 2022 va avea loc duminică, de la ora 16:00, în direct la Eurosport.

De șase ori campion la Wimbledon, Novak Djokovic a beneficiat din nou de statutul de favorit principal deoarece liderul mondial Daniil Medvedev a fost interzis de organizatorii de la Wimbledon. Cu un sezon 2022 bulversat de probleme de toate felurile, sârbul încearcă să-și adjudece, la Londra, primul său Grand Slam al anului. Miza e mare pentru el: nu trebuie să piardă contactul cu marele rival Rafael Nadal, ajuns la borna 22 după Roland Garros. Novak Djokovic are 20!

Cameron Norrie a început mai bine meciul și l-a surprins pe Novak Djokovic, dar apoi sârbul a pus control pe partidă și nu a mai avut emoții până la final. Novak Djokovic va lupta așadar pentru al șaptelea titlu din carieră de la Wimbledon și pentru primul din acest an. În total, Novak Djokovic a câștigat 20 de finale de Grand Slam dintre cele 31 pe care le-a jucat, potrivit realitatea.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: