02
Joi, Mai

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Este o măsură pe care Guvernul a luat-o sub o formă de ajutor social pentru toți cei care primesc o pensie sub 2000 de lei.

În luna iulie, în plus, ei primesc 700 de lei. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, în această seară, la RomâniaTV, că sumele vor ajunge la populație după calendarul normal al pensiilor. Astfel, dacă data în care se lua pensia este 14 iulie, în 14 iulie se va primi și bonusul, odată cu pensia.

Luăm cu modestie aceste măsuri. Ne-am fi dorit ca sumele să fie mai mari, dar trebuie un echilibru. Începând cu data de 1 iulie, cupoanele vor fi gata. Pentru cei care încasează sumele pe card, vor primi suma de 700 de lei pe card, care se va reflecta şi pe talonul de pensie, iar, pentru cei care primesc prin factor poștal, vor primi după calendarul încasării pensiei. Dacă pe 4 iulie încasa pensia, pe 4 sau 5 primește pensia plus suma de 700 de lei” a spus ministrul.

Precizări despre ajutorul de 50 de euro

Marius Budăi a continuat: ”O să explic de câte ori am ocazia. Acum, acel sprijin de 50 de euro este acordat în 4 tranșe, iunie, august, octombrie și noiembrie. În iunie am avut patru etape până la livrare, dar din august nu vor mai fi aceste probleme. Dacă nu va primi cineva cardul până la sfârșitul lunii iunie, ci pe 5 iulie să zicem, nu se pierde suma aferentă lunii iunie, ci îi intră pe card atunci. Dacă vor fi dificultăți în implementare, vom interveni imediat, ca acest sprijin să ajungă la cei care au neapărată nevoie. Vreau să spun că în această măsură de 50 de euro sunt încadrate și alte persoane vulnerabile, nu doar seniorii. Când am făcut alianța de guvernare, nu știam că vom avea un război la graniță. Am fost proactivi, am implementat pachete economice și sociale, deși nu ne facem un titlu de glorie. Suntem foarte atenți la cifre și vrem că în continuare să putem să luăm măsurile care se impun pentru sprijinirea românilor”.

Ajutorul financiar de 700 de lei se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei.

 

 

Sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: