28
Joi, Mar

sursă foto: Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov

Eveniment

AMB a prezentat un e-book despre păduri și relația omului cu natura.

Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov implementează împreună cu alți parteneri europeni proiectul „Careforest - Taking care of forest for protecting local and global ecosystems and human life” (2019-1-ES01-KA201-065866) finanțat prin programul Erasmus Plus.

Principalul produs al proiectului este un Manual interactiv (e-book) cu tema „Viața în pădure. Impactul incendiilor de vegetație asupra naturii și a societății” ce oferă adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani posibilitatea de a dobândi cunoștințe cu privire la păduri și impactul schimbărilor climatice asupra acestora precum și despre modul în care apar și se propagă incendiile forestiere și măsurile necesare în cazul unor asemenea catastrofe. Conținutul manualului este structurat în 9 unități didactice grupate pe tematici (biodiversitate, economie, comunitate) și relația dintre om și pădure (cadru general introductiv, impactul activităților umane asupra pădurii, activități specifice în mediul forestier) și una destinată incendiilor forestiere. Conținutul științific este susținut prin materiale grafice și multimedia, iar abordarea de lucru sugerată este transdisciplinaritatea. La acest moment este disponibilă varianta în limba engleză a e-book-ului, urmând ca în această toamnă, la finalizarea proiectului, să fie disponibilă și varianta în limba română.

La eveniment au participat elevi, cadre didactice (ce predau discipline precum geografie, biologie, chimie, istorie) și lucrători din ONG-uri de mediu. Prezentările s-au concentrat pe teme precum Omul și pădurea - o abordare transdisciplinară,  Valoarea economică a pădurilor, Gamification in Education: Jocul - mod alternativ de învățare?, iar participanții au fost implicați activ în dezbaterea acestor teme.

Până la finalizarea proiectului, echipa parteneriatului va lucra la finalizarea tuturor aspectelor tehnice ce preced lansarea e-book-ului și la popularea platformei proiectului cu resurse pedagogice ce însoțesc manualul (animații, filme educaționale, documentare).

Pentru mai multe detalii vizitați pagina web a proiectului www.careforest.eu

 

 

Sursa: Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: