26
Vin, Apr

Eveniment

Spitalul de Psihiatrie si Neurologie din Brașov funcționează în prezent cu o reducere de 136 de paturi, totul după ce a fost nevoie să se elibereze sediul de pe Eminescu.

Din acest motiv, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a notificat în luna iunie 2022 Consiliul Județean Brașov cu privire la reducerea unui număr mare de paturi din cadrul spitalului conform OMS 914/2006. Din primele informații rezultă că spitalul avea un plan de conformare care nu a fost dus la îndeplinire. Astfel, spitalul de Psihiatrie și Neurologie ar urma să piardă mai mult de jumătate dintre paturi.

Cu alte cuvinte, automat va fi redus numărul de angajați sau aceștia vor fi mutați  la alte unități medicale. Dacă în acest caz se va găsi totuși o variantă, o soluție, nimeni nu spune ce se va întâmpla cu pacienții internați la aceste secții. Sunt bolnavi care au nevoie de tratament zilnic, de internare. Ce se întâmplă cu ei, cine răspunde pentru acest management defectuos?

Având în vedere că situația este una gravă, solicit de urgență o rezolvare rapidă a problemei. Vorbim de sănătate, nu de un subiect nesemnificativ. Conducerea Consiliului Județean Brașov, împreună cu managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie ar trebui să se așeze imediat la aceeași masă cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și să caute soluții concrete. Nu vrem dispute pe acest subiect, ci vrem o rezolvare imediată!

Nu vă bateți joc de sănătatea brașovenilor!”, subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: