03
Vin, Mai

Eveniment

Acuzații de ambele părți, în războiul ruso-ucrainean.

Autoritățile din Mariopol (Ucraina) au declarat sâmbătă, 5 martie, pentru CCA, că încetarea focului, anunțată de Moscova dimineața și care urma să înceapă la ora 10.m., nu a fost respectată de forțele ruse. "Rușii continuă să ne bombardeze și să folosească artileria, e nebunie!" viceprimarul orașului, Serghei Orlov și astfel EVACUAREA a fost amânată.

Autoritățile ruse, transmit că oamenii s-au adunat pentru evacuare, dar sunt ținuți în stradă și în frig. Militanții ”Azov” îi blochează pe rezidenții din Mariupol, cu motivarea că se aud explozii în depărtare, deși culoarul de evacuare este garantat din partea lor și toată lumea cunoaște faptul că sunt zone adiacente în conflict armat.

Românii sunt îndrumați să se informeze doar din surse sigure, dar care sunt sursele sigure? Nimeni nu mai știe... Cele controlate de UE sau cenzurate de ruși ORI cele controlate de RUȘI sau cenzurate de UE?

Concluzia dedusă, până la aflarea adevărului, este următoarea:

În ROMÂNIA - Cerealele și produsele aferente s-au scumpit, prețul carburanților este peste nivelul UE, costurile cu energia provoacă dezastre sociale.

Autoritățile? Dornice de poze alături de refugiați.

Asociațiile/ONG-urile? Dornice de captarea atenției demnitarilor UE.

ROMÂNII? – tot singuri...


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: