27
Sâm, Apr

sursa foto: arhiva

Eveniment

Plafonarea prețurilor la energie nu este luată în calcul de premierul Florin Cîțu, în timp ce facturile românilor ajung la valori uriașe.

Propunerea de înghețare a prețurilor la energie, venită din partea PSD, a fost respinsă categoric de șeful Guvernului, precizând că în Uniunea Europeană nu se poate face așa ceva.

Totuși, premierul Florin Cîțu a menționat că Executivul va lua măsuri pentru ca majorările de preţuri la energie electrică şi gaze să nu afecteze populaţia.

"Cu plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală. În Uniunea Europeană nu cred că poţi face aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că în această iarnă românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi", a afirmat premierul, vineri, la Iași, citat de agerpres.ro.

PSD a propus plafonarea prețurilor la energie și a propus și în vară o sesiune extraordinară pentru plafonarea prețurilor la energia electrică. Însă ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara că PSD propune aceeași măsură prin care au creat „cele mai mari probleme în domeniul energiei”. Prin OUG 114 nu a fost plafonat preţul, ci producătorii de energie electrică au fost obligați să vândă mai ieftin furnizorilor, ceea ce nu s-a întâmplat, scria Popescu într-un mesaj pe Facebook, pe 28 iulie.

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: