11
Sâm, Mai

Eveniment

Asociația Delazero în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta vă prezintă spectacolul de dans contemporan inspirat din experiențele victimelor violenței domestice intitulat „Dar de ce să tac?” în data de 8 septembrie, de la ora 19.30.

Spectacolul de dans contemporan „Dar de ce să tac?” face parte dintr-un amplu demers cultural, „Ultima Picătură”, care are ca temă centrală violența domestică asupra femeii, și care a pornit dintr-o nevoie și o poveste personală a coregrafei Maria Luiza Dimulescu.

„Provenind de la o experiență personală, subiectul proiectului – violența domestică, abuzul asupra femeii – a căpătat de-a lungul timpului o importanță foarte mare pentru mine. Experiența mea s-a întins pe o perioadă de nouă ani care mi-a afectat toată adolescența. După lungi perioade de terapie convențională care au ajutat în procesul de vindecare, am ales să abordez și acest subiect de «vindecare» a traumei prin intermediul mișcării.

Am început să mă documentez tot mai mult și, treptat, am reușit sa mă desprind și să privesc obiectiv perioada aceea. «Dar de ce să tac?» este o despre acea parte dureroasă din mine, dar și despre cum dansul m-a ajutat enorm, și este mai ales o încercare de a oferi speranță, încredere sau pur și simplu un gând pozitiv în viața altor victime.”
(Maria Luiza Dimulescu, coregrafa spectacolului)
 




 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: