10
Vin, Mai

sursă foto: digi24

Eveniment

Pentru a 5-a oară liderii legislativului vor încerca să convoace plenul reunit pentru citirea moțiunii de cenzură.

Dacă în dățile anterioare forul de conducere nu a avut cvorum, potrivit unor surse, astăzi, chiar președinții celor două camere ale Parlamentului vor convoca plenul. 

Potrivit Realitatea Plus, în ultima zi în care moțiunea de cenzură trebuie citită, președinții celor 2 camere ar urma să convoace, în cele din urmă, ședința plenurilor reunite. 

Pentru a face acest lucru, s-a găsit o portiță juridică astfel încât decizia să fie luată de șefii camerelor, în situația în care Birourile Permanente au blocat, de 4 ori la rând, acest demers. Grupurile PNL și PSD au absentat și astfel nu s-a putut asigura cvorum.

Pe de altă parte, un alt demers al aripii PNL Cîțu, delegarea unei comisii de verificare a semnăturilor depuse online în favoarea moțiunii se pare că a fost abandonat, după ce semnăturile au fost confirmate de titulari și nu a existat nicio solicitare de retragere a lor.

Azi este ultima zi în care moțiunea poate fi citită în plen. Ludovic Orban a Orban anunța marți că premierul Florin Cîțu a fost informat, oficial, asupra demersului USR Plus și AUR. 

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: